jajka faszerowane zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała przekąska, która będzie również piękną ozdobą wielkanocnego stołu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    100 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
    kiełki do dekoracji

Jajka faszerowane zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzam i studzę. Ugotowane i ostudzone jajka obieram ze skorupek i przekrawam wzdłuż na pół. Delikatnie, by nie uszkodzić białek, wyjmuję żółtka i przekładam je do miseczki. Do żółtek dodaję groszek i majonez, doprawiam solą i pieprzem, blenduję na gładką masę. Białka napełniam farszem i dekoruję kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy