Jajka faszerowane z tuńczykiem i rzeżuchą

  • wyświetlono: 875 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Polecam na śniadanie wielkanocne

atina27
  • 40min

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo, mała puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie, łyżka majonezu, sól, pieprz, rzeżucha.

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane z tuńczykiem i rzeżuchą

  • 1. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i utrzeć je na gładką masę. Tuńczyka odsączyć z wody i dodać do żółtek, wymieszać. Doprawić majonezem, solą, pierzem. Do masy można dodać 2 łyżki listków rzeżuchy i wymieszać. Nałożyć farsz na białka jajek i udekorować na wierzchu listkami rzeżuchy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaWielkanocJajka faszerowaneDanie świąteczne i nie tylko

Komentarze

Podobne przepisy

image-1qobv30

Dodane przez: kuchcik89

Jajka faszerowane tuńczykiem i selerem

Wraz z mężem lubimy faszerowane...

Jajka faszerowane

Dodane przez: anetamlp

Jajka faszerowane tuńczykiem

Łatwa, tania i pyszna przystawka...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem

Dodane przez: Joanna Kryla

Jajka faszerowane tuńczykiem i serkiem

Odchudzona wersja faszerowanych...


Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Połączenie jajek i tuńczyka daje...

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z rzeżuchą i łososiem

Na wielkanocne śniadanie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE