Jajka faszerowane z pomidorami

5 (189 ocen)

  • 20 min

Smaczna przystawka, może też pojawić się na Wielkanocnym śniadaniu

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    1 pomidor
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Jajka faszerowane z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, ozdobnie przekroić i wyjąć żółtka
  • 2. Pomidora obrać ze skórki, oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę
  • 3. Żółtka utrzeć z majonezem dodać pomidora, pietruszkę, doprawić i wymieszać
  • 4. Wypełnić połówki białek farszem i udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować