Jajka faszerowane z musztardą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo tanie i łatwe danie jajeczne. W taki sposób można urozmaicić sobie szybko np. sniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka
    musztarda
    pieprz i sól

Jajka faszerowane z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wrzucić do zimnej wody (mniejsze prawdopodobieństwo że popękają), i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu z dodatkiem soli przez około 6 minut.
    Jeszcze gorące lekko natłuc i zalać zimną wodą (będą się lepiej obierać).
    Obrane przciąć na pół, wyciągnąć zółtko. Spód jajka można podciąć by nie przewracało się.
    Jaja posypać delikatnie solą.
  • 2. Masa:
    Dużą łyżkę musztardy wymieszać bardzo dokładnie z żółtkami, doprawić solą i pieprzem.
    Do masy mozna dodać łyżeczkę masła.
  • 3. Masą udekorować dołek po żółtku i gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy