Jajka faszerowane z chrzanem

  • wyświetlono: 300 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię.

IMG_20200520_121554b
  • 2 porcje
  • 10min

Składniki

3 jajka
2 łyżki majonezu (płaskie)
1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*)
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane z chrzanem

  • 1. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka.
    Żółtka dokładnie utrzeć z chrzanem oraz majonezem.
    Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka.
    (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)
    Całość ozdobić według uznania.

Porady

(*) Ilość chrzanu zależy od jego ostrości i naszych preferencji smakowych.
Ja używając ostrego dodaję około 3/4 łyżeczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkachrzanJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

image-29y46ck

Dodane przez: netia21

Jajka faszerowane z pieczarkami

Super przystawka na każdą okazję,...

Jajka z chrzanem

Dodane przez: Gregorhspeed

Jajka z chrzanem

Idealne na Wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Dodane przez: joanna30

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Pyszne jajka na wielkanocne śniadanie.

Jajka i szynka z chrzanem w galarecie

Dodane przez: anik9

Jajka i szynka z chrzanem w galarecie

Nie tylko świetnie smakuje, ale...

jajka faszerowane

Dodane przez: izaa_a

jajka faszerowane z indyjską nutą

bardzo smaczne jajka, a pasty można...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Jajka faszerowane farszem z łososiem

Tak przygotowane jajka są smaczną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE