Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj nadziewałam je pieczarkami, ale po spróbowaniu nadzienia z łososiem zmieniłam zdanie. Teraz smakują po prostu pysznie, a dodatek rzeżuchy cudownie podkreśla smak.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 jajka
    50g wędzonego łososia
    1 łyżeczka szczypiorku
    1 łyżka rzeżuchy
    1 łyżka majonezu szczypta pieprzu

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie myjemy, gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wydrążamy żółtko. Łososia kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy łososia, szczypiorek, rzeżuchę, majonez, żółtka jajek, doprawiamy pieprzem. Farsz wstawiamy do lodówki na 30 minut, schłodzonym nadziewamy jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy