REKLAMA

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą

wyświetlono: 314 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Jajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj nadziewałam je pieczarkami, ale po spróbowaniu nadzienia z łososiem zmieniłam zdanie. Teraz smakują po prostu pysznie, a dodatek rzeżuchy cudownie podkreśla smak.

opublikowany: 09.02.2017
Udostępnij Pinterest
  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 jajka
    50g wędzonego łososia
    1 łyżeczka szczypiorku
    1 łyżka rzeżuchy
    1 łyżka majonezu szczypta pieprzu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie myjemy, gotujemy na twardo, przecinamy na pół i wydrążamy żółtko. Łososia kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy łososia, szczypiorek, rzeżuchę, majonez, żółtka jajek, doprawiamy pieprzem. Farsz wstawiamy do lodówki na 30 minut, schłodzonym nadziewamy jajka.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: juchab juchab

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dla zaostrzenia smaku dodałam chrzan, polecam!

kategoria: jajko jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 15.01.2015 | wyświetlono: 18740 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: zzewa IMG_20200912_181903

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Nie tylko na świąteczny stół

kategoria: jajko Przystawki opublikowany: 11.01.2016 | wyświetlono: 572 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Cafe Babilon_Laura ja

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Twoje dziecko nie oprze się takiemu "jajku"...

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 07.04.2014 | wyświetlono: 1116 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE