Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka w połączeniu z wędzoną makrelą i ogórkiem kiszonym, z dodatkiem chrzanu i majonezu to bardzo smaczna przekąska.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1/4 małej wędzonej makreli
    1 ogórek kiszony
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    mały kawałek czerwonej papryki
    papryka ostra
    pieprz

Jajka faszerowane wędzoną makrelą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je, przecinamy na połówki i wyjmujemy żółtka.

    Makrelę obieramy dokładnie z ości i razem z żółtkami rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

    Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kostkę.

    Dodajemy majonez oraz chrzan. Doprawiamy do smaku pieprzem i ostrą papryką.

    Nakładamy farsz do jajek. Dekorujemy kawałkami papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy