JAJKA FASZEROWANE W SOSIE CHRZANOWYM

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół, takie jajka możemy również przygotować na inne okoliczności.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    3-4 plasterki szynki
    2 ogórki kiszone
    2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    szczypiorek

    Sos:
    1/2 szklanki śmietany (lub jogurtu naturalnego)
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki chrzanu startego
    1 łyżka musztardy
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ugotowanych jajek łyzeczką wyciągnąć żółtka. pokroić je na mniejsze kawałeczki (można rozgneść widelcem). Szynkę i ogórki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z żółtkami, dodać majonez, sól, pieprz do smaku.Masę jajeczną łyżeczką wkładać do białek i układać na połmisku. Polać sosem chrzanowym.
  • 2. Wszystke skladniki wymieszać, doprawić do smaku solą, i pieprzem.Polać po jajkach i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować