Jajka faszerowane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam wielkanocne jajka z tuńczykiem. Jajka szybko się robi. Są bardzo smaczne , szybko znikają z talerza i są ozdobą wielkanocnego stołu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 sztuk,
    tuńczyk we własnym sosie,
    majonez 4 - 5 łyżek,
    chrzan tarty 1 łyżka,
    sól do smaku,
    rzodkiewki kilka sztuk,
    natka pietruszki 1 pęczek,
    liście sałaty zielonej kilka sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane tuńczykiem 1. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Obrać i przekroić wzdłuż.
    Wyjąć żółtka utrzeć z majonezem, chrzanem tartym z tuńczykiem i na koniec połączyć z posiekaną natką pietruszki.
    Połówki białek napełnić masą udekorować plasterkami rzodkiewki oraz natką pietruszki.
    Podawać na liściach sałaty zielonej.

    Polecam na Wielkanoc i nie tylko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować