Polecam wielkanocne jajka z tuńczykiem. Jajka szybko się robi. Są bardzo smaczne , szybko znikają z talerza i są ozdobą wielkanocnego stołu.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
jajka 5 sztuk,
tuńczyk we własnym sosie,
majonez 4 - 5 łyżek,
chrzan tarty 1 łyżka,
sól do smaku,
rzodkiewki kilka sztuk,
natka pietruszki 1 pęczek,
liście sałaty zielonej kilka sztuk
Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Obrać i przekroić wzdłuż.
Wyjąć żółtka utrzeć z majonezem, chrzanem tartym z tuńczykiem i na koniec połączyć z posiekaną natką pietruszki.
Połówki białek napełnić masą udekorować plasterkami rzodkiewki oraz natką pietruszki.
Podawać na liściach sałaty zielonej.
Komentarze