Jajka faszerowane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Uwielbiam połączenie jajko + tuńczyk, w tym wypadku jedzonko potwierdziło regułę:) Najlepsze mocno schłodzone:)Przedstawiłam je w iście wiosennej aranżacji, mam nadzieję, że spodobają się Wam:)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 7 sztuk
    - tuńczyk w oleju: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - szczypiorek pęczek: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane tuńczykiem 1. Jajka obrać za skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki.
  • Jajka faszerowane tuńczykiem 2. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić. Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać.
  • Jajka faszerowane tuńczykiem 3. Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy. Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować