Jajka faszerowane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo go zaostrza.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki majonezu
    6 rzodkiewek
    rzeżucha
    świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
    Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

Porady

Wielkanoc, śniadanie wielkanocne, potrawy wielkanocne, dania wielkanocne, jajka, faszerowane jajka, jaka z tuńczykiem, tuńczyk, ryba

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować