Bardzo proste do przygotowania. Nadają się zarówno na Wielkanocne świąteczne śniadanie jak i na inne okazje. Kiełki bardzo urozmaicają jajka i nadają niepowtarzalnego smaku. Bardzo efektownie również wyglądają.
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo,
2 plasterki wędliny ( u mnie plaster miodowego fileta i baleronu),
1 łyżka majonezu,
1 łyżeczka musztardy sarepskiej,
czubata łyżka startego parmezanu,
kiełki,
sól, pieprz do smaku,
Jajka faszerowane szynką, parmezanem z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka, które ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i musztardę, razem ucieramy. Dodajemy wędlinę pokrojoną w małą kostkę oraz parmezan starty na tarce o drobnych oczkach i dokładnie mieszamy. Jeśli jest potrzeba możemy doprawić do smaku, ale jak dla mnie nie ma potrzeby. Jajka nadziewamy przygotowanym farszem, na wierzch dajemy ulubione kiełki. Smacznego!
Komentarze