Jajka faszerowane szynką, parmezanem z kiełkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Bardzo proste do przygotowania. Nadają się zarówno na Wielkanocne świąteczne śniadanie jak i na inne okazje. Kiełki bardzo urozmaicają jajka i nadają niepowtarzalnego smaku. Bardzo efektownie również wyglądają.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
    2 plasterki wędliny ( u mnie plaster miodowego fileta i baleronu),
    1 łyżka majonezu,
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej,
    czubata łyżka startego parmezanu,
    kiełki,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki Przekąski

Jajka faszerowane szynką, parmezanem z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka, które ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i musztardę, razem ucieramy. Dodajemy wędlinę pokrojoną w małą kostkę oraz parmezan starty na tarce o drobnych oczkach i dokładnie mieszamy. Jeśli jest potrzeba możemy doprawić do smaku, ale jak dla mnie nie ma potrzeby. Jajka nadziewamy przygotowanym farszem, na wierzch dajemy ulubione kiełki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Parmezan Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować