Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą z chrzanową nutą

4.5 (159 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo proste do przygotowania. Nadają się zarówno na Wielkanocne świąteczne śniadanie jak i na inne okazje.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
    4 plasterki szynki konserwowej pokrojonej w kostkę,
    1 czubata łyżka majonezu,
    1 łyżeczka chrzanu tartego,
    1-2 łyżki rzeżuchy,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Jajka faszerowane szynką konserwową i rzeżuchą z chrzanową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka, które ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy majonez i chrzan, razem ucieramy. Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę oraz rzeżuchę i dokładnie mieszamy. Jeśli jest potrzeba możemy doprawić sola i pieprzem, ja nie dawałam. Jajka nadziewamy przygotowanym farszem. Smacznego!

Porady

Tak przygotowany farsz smakuje znakomicie podany również na kanapkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować