Jajka faszerowane szynką długodojrzewającą i ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i proste w przygotowaniu jajka faszerowane, idealne jako przekąska lub do podania na śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    50 gram szynki długodojrzewającej
    1 ogórek kiszony
    2 łyżki majonezu
    8 kaparów
    1 ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku

Jajka faszerowane szynką długodojrzewającą i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy ogórka koszonego pokrojonego w drobną kosteczkę.

    Szynkę również kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami.

    Dodajemy majonez oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Faszerujemy jajka. Na wierzchu układamy kapary.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy