Jajka faszerowane szynką

4.5 (172 ocen)

  • 15 min

Prosta ,smaczna potrawa z wykorzystaniem pozostałej po świętach wędliny

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jajek
    4 plasterki szynki gotowanej
    4 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz
    2 łyżeczki chrzanu
    szczypiorek lub inna zielenina
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Jajka faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i przekroić na pół.
    Żółtka wyjąc z jajek , szynkę pokroić w kosteczkę ,wymieszać z majonezem i chrzanem , doprawić solą i pieprzem.Dodać pokrojony szczypirek lub inną zielenienę ,która została po swiętach.
    Napełnić białka jajek ,podawać na liściach sałaty.

Porady

Możan jajka ułozyc na sałacie, która została po swiętach, u mnie to byłą rukola.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować