Jajka faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie jajka możemy szybko przygotować gdy użyjemy przesmażonego szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolacje.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 łyżka przesmażonego szpinaku
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem. Czerwoną cebulę kroimy w drobno kosteczkę. Do miseczki wkładamy szpinak,pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dokładamy majonez, mieszamy. Farsz przekładamy do białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy