Jajka faszerowane sardynkami

0 (0 ocen)

Bardzo lubię faszerowane jajka. Można faszerować je różnymi nadzieniami, a dodatkowo całe przygotowane jest bardzo szybkie i efekt przepyszny.

Składniki:

  • 4 jajka
    puszka sardynek w oleju
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    pieprz
    sól

Jajka faszerowane sardynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki i poprzecinać na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Sardynki z puszki dodać do żółtek. Dodać również majonez, musztardę oraz chrzan ze słoiczka i wszystko dokładnie rozdrobnić widelcem lub zblenderować na jednolitą gładką pastę. Gotową pastę doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą i faszerować nią połówki jajek. Gotowe faszerowane jajka posypać posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy