Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane rzodkiewką, ogórkiem gruntowym oraz posiekanym szczypiorkiem to prosta i smaczna przystawka lub pomysł na śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    pół pęczka rzodkiewki
    1 ogórek gruntowy
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    1 szczypta ostrej papryki
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane rzodkiewką i świeżym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, obieramy, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy je widelcem

    Dodajemy rzodkiewkę pokrojoną w drobną kosteczkę.

    Ogórka obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Mieszamy.

    Dodajemy majonez oraz przyprawy i znów mieszamy.

    Mieszamy farsz z posiekanym szczypiorkiem i nakładamy do jajek. Dekorujemy kawałkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować