Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane to fajna propozycja na przystawkę.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    1 pomidor,
    1 mała cukinia,
    1 parówka,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka czosnku granulowanego,
    2 łyżki majonezu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki Majonez

Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut), studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.

    Cukinię obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w kosteczkę. Parówkę również kroimy w kosteczkę.

    Warzywa i parówki mieszamy ze sobą.

    Żółtka mieszamy z majonezem i przyprawami. Łączymy z resztą składników. Łyżeczką wykładamy farsz na białka.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Faszerwane jajka możemy również posypać szczypiorkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cukinia Jajka Parówki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować