Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

  • wyświetlono: 64 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane to fajna propozycja na przystawkę.

636 G.P
  • 6 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek,
1 pomidor,
1 mała cukinia,
1 parówka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka czosnku granulowanego,
2 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane (pomidor, cukinia, parówka)

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut), studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka.

    Cukinię obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w kosteczkę. Parówkę również kroimy w kosteczkę.

    Warzywa i parówki mieszamy ze sobą.

    Żółtka mieszamy z majonezem i przyprawami. Łączymy z resztą składników. Łyżeczką wykładamy farsz na białka.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Faszerwane jajka możemy również posypać szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkamajonezparówkiCukiniaWielkanocpomidorfaszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

Jajka faszerowane groszkiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane groszkiem

Jajka są bardzo smaczne i pięknie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Magda0280

Jajka faszerowane

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

faszerowane jajka

Dodane przez: PolskaGotuje

faszerowane jajka

Faszerowne jajka , pyszne na kazda...

jajka faszerowane sardynkami

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane sardynkami.

parówki z serem

Dodane przez: Kasja1986

Faszerowane parówki

Parówki z serem inaczej.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE