Jajka faszerowane pieczarkami i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzięki czosnkowi nabrały wspaniałego smaku i aromatu!

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100g pieczarek
    2 – 3 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    Pieprz
    Szczypiorek oraz natka pietruszki do dekoracji

Jajka faszerowane pieczarkami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Usmażyć razem na oleju. Ostudzić. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Rozdrobnić je widelcem, dołożyć pieczarki i majonez. Doprawić do smaku pieprzem. Farszem napełnić biała. Ułożyć na półmisku udekorować szczypiorkiem oraz natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy