Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

Gotuję dla męża i dwoje dzieci

Składniki:

  • pieczarki -7 dużych sztuk
    jajka -8 szt
    cebula - 1 szt
    sól i pieprz
    majonez - 3 łyżki
    masło
    szczypiorek - 0,5 pęczka
    DEKORACJA
    sałata
    natka pietruszki
    papryka
    rzodkiewka

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.
  • 2. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka.
  • 3. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • 5. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie.
  • 6. Następnie udusić cebulę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
  • 7. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do pieczarek.
  • 8. Wyjęte żółtka rozgnieść widelcem, dodać do pieczarek, razem z majonezem, wymieszać.
  • 9. Takim farszem napełniać połówki jajek, kłaść jajka na sałacie, ułożonej na talerzu, udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy