Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Natkę umyć, osuszyć, kilka listków odłożyć, resztę posiekać. Dymki wraz ze szczypiorem oczyścić, posiekać. Pieczarki umyć i drobno pokroić.
- Rozgrzać oliwę, zeszklić dymki wraz ze szczypiorem, dodać pieczarki i smażyć, aż nabiorą złocistego koloru, przestudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem, połączyć z pieczarkami. Dodać kilka łyżek majonezu i posiekaną natkę. Doprawić do maku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
- połówki jajek obficie napełnić farszem, ułożyć na półmisku, ozdobić listkami natki.
Komentarze