JAJKA FASZEROWANE PASZTETOWĄ I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

Taki wielkanocny pomysł podsunęła mi babcia. Jak się okazało pasztetowa świetnie nadaję się na farsz ! W połączeniu z pieczarkami smakuje wyśmienicie. Jajka są szybkie w przygotowaniu i tanie.

Składniki:

  • •jaja ugotowane na twardo 10 szt.
    •pasztetowa drobiowa 150 gram
    •pieczarki 250 gram
    •cebula 1 szt.
    •pieprz do smaku
    •sól 1 szczypta
    •majonez do dekoracji
    •oliwa z oliwek do smażenia 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki Pasztet

Jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0axf9ue 1. 1.Pieczarki i cebulę obieramy. Pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a cebulę drobno siekamy.
    2.Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy cebulę ( lekko osolić ) i czekamy, aż lekko się zarumieni.
    3.Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy na małym ogniu ok. 10 min., aż woda z pieczarek odparuje.
    4.Jaja przekrajamy wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka.
    5.Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy pasztetową i mieszamy.
    6.Na koniec dodajemy do farszu pieczarki, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Do jaj nakładamy łyżeczkę farszu. Dekorujemy majonezem. Wstawiamy do lodówki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować