Jajka faszerowane pastą z żółtym serem

4.99 (155 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane .

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka startego żółtego sera(np. Gouda)
    szczypta soli, pieprzu i kurkumy
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane pastą z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki. Białka odkładamy na talerzyk.Żółtka rozdrabniamy widelcem. Do żółtek dodajemy majonez, starty ser i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Dłonie zwilżamy lekko i formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do każdego białka w miejsce żółtka wkładamy kulkę masy jajecznej. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować