Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7-8 jajek ugotowanych na twardo

    – 1 puszka tuńczyka kawałkach w oleju roślinnym

    – 5 dag żółtego sera

    – 2 łyżki majonezu

    – 1 łyżka musztardy

    – 1 ząbek czosnku

    – rzodkiewka

    – ¼ łyżeczki ostrej papryki

    – sól, pieprz

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przekroić na pół i delikatnie łyżeczkę wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy, rozdrobnić widelcem, dodać żółtka, ząbek czosnku przeciśnięty przed praskę, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać na gładką pastę. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do pasty. Pastę doprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Na koniec dodać drobno posiekany szczypiorek i wymieszać. Każde białko wypełnić pastą. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka i żółtego sera podawać na dużym talerzu lub półmisku ozdobione rzodkiewką i natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy