Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • wyświetlono: 437 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Kaska
  • 16 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

7-8 jajek ugotowanych na twardo

– 1 puszka tuńczyka kawałkach w oleju roślinnym

– 5 dag żółtego sera

– 2 łyżki majonezu

– 1 łyżka musztardy

– 1 ząbek czosnku

– rzodkiewka

– ¼ łyżeczki ostrej papryki

– sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przekroić na pół i delikatnie łyżeczkę wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy, rozdrobnić widelcem, dodać żółtka, ząbek czosnku przeciśnięty przed praskę, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać na gładką pastę. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do pasty. Pastę doprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Na koniec dodać drobno posiekany szczypiorek i wymieszać. Każde białko wypełnić pastą. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka i żółtego sera podawać na dużym talerzu lub półmisku ozdobione rzodkiewką i natka pietruszki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkamajoneztuńczyk

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka nadziewane

Dodane przez: Bożena1960

Jajka nadziewane pastą z jajek ,sera i szynki

Pysznie nadziane jajka, ze smakowitą...

s

Dodane przez: sylwin03

Jajka nadziewane pastą brokułową

Jajka nadziewane pastą brokułową

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Dodane przez: dorota w

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Jajka faszerowane prostym nadzieniem...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE