Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 jajek
    1 puszka soczewicy
    2-3 łyżeczki ćwikły
    1 łyżka oleju
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    sól himalajska
    pieprz
    papryka słodka w proszku
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka. Umieszczamy je w malakserze razem z opłukaną soczewicą, ćwikłą, olejem, majonezem i szczypiorkiem. Miksujemy.
  • 2. Doprawiamy według uznania sola, pieprzem, papryką w proszku i sosem sojowym. Amatorom bardziej pikantnych smaków polecam dodać więcej ćwikły.
  • 3. Gotową pastę przekładamy do dekoratora i wyciskamy w miejsca po żółtkach. Żeby nasza przystawka wyglądała bardziej atrakcyjnie możemy ją dowolnie udekorować. Ja użyłam cieciorki, kukurydzy, kawałka pora i majonezu wymieszanego z młodym jęczmieniem w proszku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować