Jajka faszerowane pastą z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 5 osób

To proste danie będzie doskonałym dodatkiem do Wielkanocnego menu.

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka pasztetu z drobiu (160g)
    3 łyżki śmietany 18%
    200 g pieczarek
    1 duża cebula
    3 łyżki posiekanych orzechów
    3 -4 łyżki posiekanej rzeżuchy do farszu
    rzeżucha do dekoracji
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka papryki do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na pół i wyjąć
    żółtka
  • 2. .Włożyć żółtka do miski i rozgnieść.Drobno posiekaną
    cebulę zeszklić na oleju,dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki (pieczarki można zetrzeć na tarce o dużych oczkach) i podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić.
  • Jajka faszerowane pastą z orzechami 3. .Pasztet rozetrzeć ze śmietaną,dodać cebulę z pieczarkami i żółtka.Przyprawić do smaku
    przyprawami,musztardą,dodać orzechy
    i rzeżuchę.Wymieszać.Farszem napełnić połówki (białka) jajek.Wierz posypać rzeżuchą. Schłodzić przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować