Jajka faszerowane farszem z łososiem

  • wyświetlono: 607 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowane jajka są smaczną przystawką. Zachwycą nie jednego z gości, jeśli podamy je, w towarzystwie warzyw świeżych lub kolorowych marynat.

123
  • 5 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
100 g, wędzonego łososia
1 spory kiszony ogórek
1 łyżka majonezu
sól i pieprz cytrynowy do smaku
Dodatkowo:
2 liście sałaty
kilka gałązek natki pietruszki
marynaty lub świeże warzywa

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane farszem z łososiem

  • jk1. Z obranych jajek wycinam 1/4 część jajka, drobno ją siekam. 50 g. łososia i ogórka drobniutko kroję. Do posiekanego jajka, łososia, ogórka dodaje majonez, sól, pieprz, mieszam. W miejsce wyciętych części jajek nakładam przygotowany farsz. Na sałacie układam marynaty[świeże warzywa], jajka, dekoruje pozostałym łososiem oraz natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośJajka

Komentarze

Podobne przepisy

image-26jf41s

Dodane przez: słodyczka

Jajka faszerowane łososiem

z sosem szczypiorkowym

Jajka faszerowane z łososiem wędzonym

Dodane przez: zielonakuchniablog

Jajka faszerowane z łososiem wędzonym

Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie...

jajka z farszem chrzanowo- serowym

Dodane przez: klementynka

jajka z farszem chrzanowo- serowym

Jajka faszerowane choć kojarzone...

jajka z farszem pieczarkowym

Dodane przez: aicha1988

Jajka z farszem pieczarkowym

Smakowita alternatywa dla jajek...

jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Jajka faszerowane łososiem

Pięknie wyglądają na stole i lepiej...

jajka z łososiem

Dodane przez: Kasja1986

faszerowane jajka z łososiem

pyszna, szybka i elegancka przystawka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE