Jajka faszerowane pastą z jarmużem

  • wyświetlono: 463 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

po prostu pychotka

  • 30min

Składniki

jajka 6 szt
jarmuż 150 g
majonez 2 łyżki
ząbek czosnku 1
masło do smażenia
sól do smaku
czarny pieprz mielony

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

    Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

    Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

    Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzujajka jarmuż danie na wielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą z orzechami

Dodane przez: eluchap

Jajka faszerowane pastą z orzechami

To proste danie będzie doskonałym...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Dodane przez: Ania_L

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Na przekór zimowej pogodzie mam...

Jajka z pastą z tuńczyka

Dodane przez: risagreen

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Przystawka idealna przed mięsnym...

Faszerowane jajka

Dodane przez: LenaGotuje

Jajka faszerowane pastą rybną

Jajka faszerowane pastą rybną ze...

Różowe jajka

Dodane przez: Bernadetta

Jajka faszerowane pastą buraczkowo- chrzanową

Pyszne jajka faszerowane pastą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE