JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

  • wyświetlono: 631 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Groszek w połączeniu z jogurtem greckim oraz chrupiącą czerwoną papryką dodatkowo wzbogacony smakiem migdałów. ;)

44262508_250283372311484_5660960856851087360_n
  • 3 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

3 jajka ugotowane na twardo,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki groszku Bonduelle,
2 czubate łyżeczki jogurtu greckiego,
łyżeczka majonezu,
żółtka wydrążone z jajek,
1/4 małej papryki czerwonej,
garść płatków migdałów;

Sposób przygotowania przepisu:

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

  • 1. Migdały uprażyć na suchej patelni.
    Zmiksować żółtka z groszkiem, jogurtem, majonezem i migdałami (kilka zostawić do dekoracji).
    Dodać bardzo drobną posiekaną paprykę, połączyć i doprawić do smaku.
    Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić groszkiem i migdałami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

groszekWielkanocJajka faszerowaneprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka


Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Jajka faszerowane ostrą pastą z tuńczyka

Połączenie jajek i tuńczyka daje...

Jajka faszerowane pastą z orzechami

Dodane przez: eluchap

Jajka faszerowane pastą z orzechami

To proste danie będzie doskonałym...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Dodane przez: Ania_L

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Na przekór zimowej pogodzie mam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE