JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

  • wyświetlono: 651 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Farsz, który odmieni zwykłe jajka - czerwona fasola z aromatem natki pietruszki i chrupiącymi ziarnami słonecznika. Musicie spróbować!

44262508_250283372311484_5660960856851087360_n
  • 3 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

3 jajka ugotowane na twardo,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle,
żółtka z 3 jajek,
garść ziaren słonecznika,
czubata łyżeczka majonezu,
kilka gałązek natki pietruszki.

Sposób przygotowania przepisu:

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
    Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.
    Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić czerwoną fasolą i ziarnami słonecznika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czerwona fasolaWielkanocJajka faszerowaneprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Gotowe jajka

Dodane przez: justdoit19

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Idealna przekąska nie tylko na...

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Dodane przez: Ania_L

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Na przekór zimowej pogodzie mam...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

Jajka z pastą z tuńczyka

Dodane przez: risagreen

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Przystawka idealna przed mięsnym...

Faszerowane jajka

Dodane przez: LenaGotuje

Jajka faszerowane pastą rybną

Jajka faszerowane pastą rybną ze...

Czerwone jajka

Dodane przez: livia32

Faszerowane czerwone jajka

Zbliża się Wielkanoc, więc trzeba...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE