Jajka faszerowane pastą z bobu

  • wyświetlono: 259 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczne i apetyczne jajka.

zdjecie11
  • 5 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

jajka 5 szt,
bób 1 szk,
czosnek 1 ząbek,
jogurt naturalny 2 łyżeczki,
posiekany koperek 3 łyżeczki,
sól,
pieprz,

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z bobu

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Do bobu dodać żółtka i całość rozdrobnić widelcem. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną pastą napełniać miejsca po żółtkach. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Całość posypać posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

BóbJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

s

Dodane przez: sylwin03

Jajka nadziewane pastą brokułową

Jajka nadziewane pastą brokułową

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Dodane przez: dorota w

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Jajka faszerowane prostym nadzieniem...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE