Jajka faszerowane pastą z bobu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne i apetyczne jajka.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    bób 1 szk,
    czosnek 1 ząbek,
    jogurt naturalny 2 łyżeczki,
    posiekany koperek 3 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,

Jajka faszerowane pastą z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Bób zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Do bobu dodać żółtka i całość rozdrobnić widelcem. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną pastą napełniać miejsca po żółtkach. Za pomocą łyżki do lodów formować kulki i nakładać na wierzch jajka. Całość posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy