Jajka faszerowane pastą z awokado

  • wyświetlono: 763 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne faszerowane jajka idealne nie tylko od święta.

Kasja1986
  • 12 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

6 jaj ugotowanych na twardo
pół awokado hass
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz
łyżeczka musztardy francuskiej
opcjonalnie sok z cytryny do smaku

przybranie:
natka pietruszki
koperek
pestki granatu

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą z awokado

  • 1. Jajka kroimy na pół, żółtka wyjmujemy. W misce miksujemy blenderem żółtka, miąższ awokado i posiekane zioła. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
    Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

awokadoJajka faszerowanegranat

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane pastą z jarmużem

Dodane przez: agi0911

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

po prostu pychotka

Jajka faszerowane pastą z orzechami

Dodane przez: eluchap

Jajka faszerowane pastą z orzechami

To proste danie będzie doskonałym...

Gotowe jajka

Dodane przez: justdoit19

Jajka faszerowane pastą jajeczną

Idealna przekąska nie tylko na...

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Dodane przez: Ania_L

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ GROSZKOWĄ

Na przekór zimowej pogodzie mam...

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

Jajka faszerowane pyszną pastą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE