Jajka faszerowane pyszną pastą z kukurydzy, której smak podkreśla ostra musztarda i ogórki małosolne, natomiast świeży koperek i szczypiorek są idealnym wykończeniem. :)
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżki kukurydzy Bonduelle,
łyżeczka ostrej musztardy,
łyżeczka majonezu,
żółtka wydrążone z jajek,
mały ogórek małosolny,
po kilka gałązek koperku i szczypiorku.
Jajka faszerowane pastą kukurydzianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem.
Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić kukurydzą.
Komentarze