JAJKA FASZEROWANE PASTĄ KUKURYDZIANĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane pyszną pastą z kukurydzy, której smak podkreśla ostra musztarda i ogórki małosolne, natomiast świeży koperek i szczypiorek są idealnym wykończeniem. :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo,
    sól i pieprz do smaku,
    2 łyżki kukurydzy Bonduelle,
    łyżeczka ostrej musztardy,
    łyżeczka majonezu,
    żółtka wydrążone z jajek,
    mały ogórek małosolny,
    po kilka gałązek koperku i szczypiorku.

Jajka faszerowane pastą kukurydzianą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem.
    Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
    Przygotowaną pastą faszerować jajka. Ozdobić kukurydzą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy