Jajka faszerowane na trzy sposoby

4.5 (196 ocen)

  • 15 min

Proponuję tradycyjne jajka z majonezem uświetnić garstką przypraw, które każdy ma w domu. Świetnie smakują a do tego ozdobią Wasz wielkanocny stół.

  • 15 min

Składniki:

  • - 6 jajek
    - łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    - szczypta chili
    - łyżeczka curry w proszku
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
    - 6 łyżeczek majonezu
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane na trzy sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu przecinamy je na pół i wyciągamy żółtka.
  • 2. Przekładamy po dwa żółtka do trzech różnych miseczek. Do każdej dodajemy po dwie łyżeczki majonezu. Do pierwszej wsypujemy łyżeczkę słodkiej papryki w proszku oraz szczyptę chili. Do drugiej łyżeczkę curry w proszku. Do trzeciej posiekaną natkę pietruszki.
  • 3. Składniki w miseczkach dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Otrzymanymi pastami faszerujemy połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować