Jajka faszerowane na ciepło

  • wyświetlono: 2798 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

najlepsze na Wielkanoc

dusia mala
  • 30min

Składniki

5 jajek
5 łyżeczek masła
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane na ciepło

  • 1. Umyć jajka, ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu trzymać jeszcze 8 minut.
    Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą, ostudzić.
    Jajka razem ze skorupką przekroić wzdłuż na pół - sprawdzi się nóż z karbowanym ostrzem.
  • 2. Delikatnie wyjmujemy żółtka, potem większą część białka i wrzucić do miseczki.
    Jajka rozdrobnić, dodać miękkie masło - utrzeć na masę.
    Dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą pieprzem.
  • 3. Masą wykładać połówki skorupek.
    Każdą połówkę obtoczyć w bułce tartej i smażyć chwilę aż będą rumiane na rozgrzanym maśle, farszem do dołu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babciJajkaWielkanocJajka faszerowanejajka faszerowane na ciepło

Komentarze

Podobne przepisy

Kuskus na ciepło z kurczakiem i papryką

Dodane przez: ewoola

Kuskus na ciepło z kurczakiem i papryką

Pyszne danie na szybko, dla miłośników...

Wczesna kapusta na ciepło

Dodane przez: Jaga85

Wczesna kapusta na ciepło

To pyszny dodatek do ziemniaków....

makaron

Dodane przez: Aninka88

Kokardki z tuńczykiem na ciepło

pyszne syte danie, doskonałe na...

Jajka faszerowane szprotkami i rzeżuchą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Jajka faszerowane szprotkami i rzeżuchą

U mnie nie może ich zabraknąć na...

Miruna w sosie pomidorowym na ciepło

Dodane przez: Jola1977-1977

Miruna w sosie pomidorowym na ciepło

Ryba w sosie pomidorowym to coś,...

jajka z tuńczykiem i rzeżuchą

Dodane przez: Neblina36

Jajka faszerowane sałatką z tuńczyka

Jajka faszerowane sałatką z tuńczyka,podawane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE