Jajka faszerowane Marty

  • wyświetlono: 376 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Przepis koleżanki :) Przyrządza je zawsze na imprezy :)

DSC_0795
  • 60min

Składniki

5 jajek
4 pieczarki
1 łyżka majonezu
kilka gałązek pietruszki
Sól, pieprz
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane Marty

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Przekroić na pół ząbkowanym nożem. Wydrążyć środek łyżeczką.
    Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania wody.
    Wystudzone pieczarki połączyć z jajkami, majonezem, posiekaną pietruszką i przyprawami.
    Farsz jajeczny nałożyć do skorupek, obtoczyć w bułce i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaprzekąskaJajka faszerowanena imprezęna przyjęcieprzystawka z jajek

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Jajka faszerowane pieczarkami

Dodane przez: edytaha

Jajka faszerowane pieczarkami

Pomysł na szybką przekąskę? Jajka...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane żółtym serem

Dodane przez: ewaeu

Jajka faszerowane żółtym serem

Jajka można faszerować na różne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE