Jajka faszerowane Marty

5 (190 ocen)

  • 60 min

Przepis koleżanki :) Przyrządza je zawsze na imprezy :)

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    4 pieczarki
    1 łyżka majonezu
    kilka gałązek pietruszki
    Sól, pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Jajka faszerowane marty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Przekroić na pół ząbkowanym nożem. Wydrążyć środek łyżeczką.
    Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć do odparowania wody.
    Wystudzone pieczarki połączyć z jajkami, majonezem, posiekaną pietruszką i przyprawami.
    Farsz jajeczny nałożyć do skorupek, obtoczyć w bułce i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować