Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką są fajną przystawką dla gości. Możemy je podać na śniadanie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka wędzonej makreli
    3 rzodkiewki
    1/4 małej białej cebuli
    2 łyżeczki majonezu
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody,studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem. Cebulę i rzodkiewkę drobno kroimy. Rybę obieramy z ości. Do miseczki wkładamy: pokrojone żółtka, rzodkiewkę, cebulę, majonez, jogurt, rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przekładamy farsz do białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy