Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką

  • wyświetlono: 281 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką są fajną przystawką dla gości. Możemy je podać na śniadanie. Polecam.

  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 jajka
1 łyżka wędzonej makreli
3 rzodkiewki
1/4 małej białej cebuli
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane makrelą i rzodkiewką

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody,studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka. Rozdrabniamy widelcem lub kroimy nożem. Cebulę i rzodkiewkę drobno kroimy. Rybę obieramy z ości. Do miseczki wkładamy: pokrojone żółtka, rzodkiewkę, cebulę, majonez, jogurt, rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przekładamy farsz do białek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z szynką i rzodkiewką

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane z nutą rzodkiewki

Jajka faszerowane szynką, groszkiem...

Jajka faszerowane makrelą.

Dodane przez: Annna MM

Jajka faszerowane makrelą

Te jajka robię dość często w poście...

jajka faszerowane

Dodane przez: Beata12

jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki

dobra przystawka na stół

jajka nadziane makrelą

Dodane przez: dora_kg

jajka faszerowane makrelą

nie tylko na wielkanoc

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Zapraszam na pyszne jajeczka faszerowane....

image-0tq7j99

Dodane przez: malesia3

Jajka faszerowane pastą ze szczupaka i makreli

Pyszna propozycja na kolację w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE