Jajka faszerowane makrelą i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne jajka z farszem makrelowo- pomidorowym. Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, są bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka obranej z ości makreli
    1/4 średniego pomidora
    1/4 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz

Jajka faszerowane makrelą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,przekładamy do zimnej wody. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka drobno kroimy nożem. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy w małą kosteczkę. Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Składniki farszu wkładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz, mieszamy. Przygotowany farsz wkładamy do białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy