Jajka faszerowane makrelą

4.49 (187 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka która na imprezach znika w mgnieniu oka z talerzy.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek,
    1 makrela,
    4 łyżki majonezu,
    sól i pieprz,
    pęczek szczypiorku,
    ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół, ściąć delikatnie czubek aby jajko nie kręciło się na boki i wyciągnąć żółtko. Makrelę obrać z ości, połączyć z żółtkami i posiekanym szczypiorkiem. Pastę wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. W środek jajek włożyć farsz z makreli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować