Jajka faszerowane łososiem

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekka przymiarka do zbliżających się świąt.Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią.Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu.Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie.

zzewa

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo

1 puszka łososia w sosie własnym
2 łyżki posiekanej rungii
1 garść rzeżuchy
1 saszetka majonezu dekoracyjnego ( 10 g )
1 sos czosnkowy ( 25 g )
sól do smaku
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane łososiem

  • 1. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.
    Łososia odsączyć z zalewy na sitku.
    Do miseczki wrzucić żółtka, dodać łososia i resztę składników i wszystko połączyć w pastę.
    Tak przygotowanym nadzieniem napełnić białka i ułożyć gotowe jajka na talerzu.
    Podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniałosośw_kilka_chwilprzystawkaJajkaWielkanocrzeżucharungia

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Dodane przez: zzewa

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Nie tylko na świąteczny stół

image-26jf41s

Dodane przez: słodyczka

Jajka faszerowane łososiem

z sosem szczypiorkowym

image-1qbr1y8

Dodane przez: bozena58

Jajka faszerowane łososiem

smaczne nie tylko na Święta Wielkanocne:)

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

Jajka faszerowane tatarem z łososia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane tatarem z wędzonego łososia

Tatar z łososia idealnie komponuje...

jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Jajka faszerowane łososiem

Pięknie wyglądają na stole i lepiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE