Jajka faszerowane kulkami z szynki i rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka są smaczną przystawką. Mogą swym smakiem umilić kolacje z rodziną lub ze znajomymi. Bardzo łatwe w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    2 plasterki szynki wiejskiej
    6 rzodkiewek
    1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Jajka faszerowane kulkami z szynki i rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka obieram, kroję na pół, wyjmuje żółtka. Do żółtek dodaje pokrojoną w drobniutką kostkę szynkę, starte na tarce o dużych oczkach rzodkiewki, natkę pietruszki, majonez, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Masa jest dość gęsta, formuje z niej osiem kulek, wkładam je do białek. Jajka układam na sałacie, dekoruje pokrojonymi rzodkiewkami i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka Rzodkiewka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować