Jajka faszerowane kiełbasą z dzika

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jajka faszerowane kiełbasą z dzika polane sosem tatarskim, ucieszą podniebienie miłośników dziczyzny i nie tylko.

  • 15 min

Składniki:

  • jajka na twardo
    kiełbasa z dzika
    łyżka majonezu
    zielony szczypiorek
    mały ząbek czosnku (ewentualnie czosnek granulowany)
    sól i piepsz do smaku

    SOS TATARSKI
    2 małe ogórki korniszony
    5 grzybków marynowanych
    zielony szczypiorek
    2 łyżki Majonezu Kieleckiego
    2 łyżki Majonezu Hellmanns Babuni
    1 łyżka tartego chrzanu
    1 mały ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku

Jajka faszerowane kiełbasą z dzika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na połowę, wyjmujemy z nich żółtka.
  • 2. Kiełbasę kroimy w cieniutkie plasterki i bardzo dokładnie rozgniatamy z żółtkami (możemy wszystko razem przemielić przez maszynkę do mięsa). Dodajemy resztę skadników i wyrabiamy na gładką masę. Na końcu solimy i pieperzymy do smaku.
  • 3. SOS TATARSKI
    Ogórki i grzybki kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy resztę skadników dokładnie łączymy ze sobą doprawiając solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy