Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką to fajna przystawka na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam przepis.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    120 g kabanosów,
    pół papryki czerwonej,
    pół ogórka,
    2 łyżki majonezu,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta ostrej papryki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki

Jajka faszerowane kabanosami, ogórkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka. Do żółtek dodajemy majonez.

    Ogórka obieramy. Warzywa i kabanosy kroimy kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Wykładamy łyżeczką farsz na białka.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kabanosy Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować