Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i efektownie wyglądające jajka. Będą ozdobą stołu podczas różnego rodzaju imprez.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk
    jarmuż 2 garście
    masło 82% 1 łyżka
    pomidory suszone 7 sztuk
    parmezan starty 30 gramów
    majonez 2 łyżki
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane jarmużem, suszonymi pomidorami i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną, obrać i przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i wrzucić je do rozdrabniacza.
    Jarmuż wypłukać, usunąć stwardniałe łodygi, porwać na mniejsze kawałki i podsmażyć przez 1-2 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie dodać jarmuż do żółtek i rozdrobnić.
    Pomidory suszone pokroić w kostkę, dodać do masy z jarmużu i żółtek. Dodać również starty parmezan. Wymieszać.
    Dodać majonez, doprawić farsz do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Nałożyć farsz do białek, udekorować na przykład kawałkami czerwonej papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jarmuż Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować