Jajka faszerowane gotowanym kurczakiem i świeżą bazylią

5 (192 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do przygotowania tych jajek wykorzystałam mięso z gotowanych skrzydełek, które zostały mi po gotowaniu zupy. W połączeniu z ogórkiem kiszonym pokrojonym w drobną kostkę oraz świeżą bazylią powstała smaczna przekąska :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    100 gram gotowanego mięsa z kurczaka, np. skrzydełka (waga po obraniu z kości)
    1 ogórek kiszony
    1 garść bazylii
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane gotowanym kurczakiem i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Wrzucamy je do rozdrabniacza razem z mięsem i rozdrabniamy na jednolitą masę.

    Dodajemy ogórka kiszonego pokrojonego w drobną kosteczkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.

    Dodajemy majonez, chrzan i posiekane listki bazylii. Mieszamy i doprawiamy do smaku pierzem oraz solą.

    Nakładamy farsz do jajek i dekorujemy młodymi listkami bazylii.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować