Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane serem gorgonzola, awokado oraz drobno posiekaną rzodkiewką to smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka o wyrazistym smaku.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    80 gram gorgonzoli
    1/2 awokado
    3-4 rzodkiewki
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka majonezu
    10 listków mięty
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane gorgonzolą i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcie.

    Ser gorgonzola kroimy na kawałki i wrzucamy do rozdrabniacza. Jajka przecinamy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka i dodajemy je do sera. Rozdrabniamy. Dodajemy obrane oraz pokrojone na kawałki awokado i znów rozdrabniamy. Dodajemy drobno posiekane rzodkiewki, majonez i sok z cytryny. Przyprawiamy farsz do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.

    Faszerujemy jajka. Na wierzchu układamy listki mięty.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować