JAJKA FASZEROWANE GALARETĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

BYŁY ZNAKOMITE I BARDZO SZYBKO ZNIKNĘŁY Z TALERZA

  • 15 min

Składniki:

  • 10 JAJEK
    1 ĆWIARTKA Z KURCZAKA
    1 MARCHEWKA
    0.5 PIETRUSZKI
    NATKA Z PIETRUSZKI
    KAWAŁECZEK SELERA
    1 ŁYŻKA GROSZKU
    2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
    KOSTKA WARZYWNA
    SÓL.PIEPSZ

Jajka faszerowane galaretą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JAJKA FASZEROWANE GALARETĄ 1. JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO.STUDZIMY POCZYM OBIERAMY I PRZEKRAWAMY NA PÓŁ,WYJMUJEMY ŻÓŁTKA.
    ĆWIARTKĘ GOTUJEMY Z PRZYPRAWAMI I WARZYWAMI.KIEDY MIĘSO BĘDZIE JUŻ MIĘKKIE KROIMY NA DROBNO I PO TROCHĘ WKŁADAMY DO POŁÓWEK JAJ,JAK ROWNIEŻ MARCHEW,PIETRUSZKĘ,GROSZEK I KAWAŁECZKI ŻÓŁTKA.ODLEEWAMY NIECAŁĄ SZKLANKĘ ROSOŁKU I W GORĄCYM MIESZAMY ŻELATYNĘ.STUDZIMY I WYPEŁNIAMY JAJKA NADZIANE.WKŁADAMY DO LODÓWKI.

Porady

PO WYJĘCIU ŻÓŁTKA WYDRĄŻAŁAM LEKKO BIAŁKO,ABY POWSTAŁ WIĘKSZY OTWOREK NA NADZIANIE.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy