Jajka faszerowane galaretą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO.STUDZIMY POCZYM OBIERAMY I PRZEKRAWAMY NA PÓŁ,WYJMUJEMY ŻÓŁTKA.
ĆWIARTKĘ GOTUJEMY Z PRZYPRAWAMI I WARZYWAMI.KIEDY MIĘSO BĘDZIE JUŻ MIĘKKIE KROIMY NA DROBNO I PO TROCHĘ WKŁADAMY DO POŁÓWEK JAJ,JAK ROWNIEŻ MARCHEW,PIETRUSZKĘ,GROSZEK I KAWAŁECZKI ŻÓŁTKA.ODLEEWAMY NIECAŁĄ SZKLANKĘ ROSOŁKU I W GORĄCYM MIESZAMY ŻELATYNĘ.STUDZIMY I WYPEŁNIAMY JAJKA NADZIANE.WKŁADAMY DO LODÓWKI.
Porady
PO WYJĘCIU ŻÓŁTKA WYDRĄŻAŁAM LEKKO BIAŁKO,ABY POWSTAŁ WIĘKSZY OTWOREK NA NADZIANIE.
Komentarze