Jajka faszerowane buraczkami i porem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealne na śniadanie o ciekawym smaku.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek ugotowanych na twardo
    3 buraczki konserwowe
    1 średni por
    Sól, pieprz do smaku
    ½ winnego jabłka
    2 łyżki majonezu

Jajka faszerowane buraczkami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pora oczyścić, pokroić w drobną kostkę, posolić, odstawić by lekko zmiękł. Jabłko pokroić w kostkę, buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka, pokroić w kostkę. Do pora dodać jabłko, buraczki, żółtka, doprawić jeszcze pieprzem i majonezem, delikatnie wymieszać. Połówki jajek wypełnić farszem, ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą, udekorować paskami buraczków.

Porady

1.do farszu można dodać 1/2 łyżeczki chrzanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy