Jajka faszerowane brokułem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste w wykonaniu, pyszne w smaku jajka faszerowane.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    łyżka majonezu
    3-4 różyczki brokułu ugotowanego na parze, różyczki powinny być pozbawione twardych części
    sól
    pieprz
    skórka z cytryny

    dekoracja:
    100 g łososia
    50 g kawioru
    różyczki brokułu

Jajka faszerowane brokułem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Białka układamy na półmisku, a żółtka do miski.

    Blenderem miksujemy żółtka z majonezem, na koniec dodajemy brokuł i jeszcze chwilę miksujemy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i skórką z cytryny. Farsz przekładamy do białek. Jajka dekorujemy łososiem, różyczkami brokułu i kawiorem. Można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy